Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ

Αντιπροσωπεία της «Επιτροπής» συναντήθηκε στις 23 Μάρτη με τον επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής Αλέκο Αλαβάνο στα πλαίσια ενημερωτικών συναντήσεών της με τους εκπροσώπους των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζει για την προβολή της ανάγκης υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα, την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου  και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και την προώθηση της υπόθεσης του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η αντιπροσωπεία έκφρασε την αντίθεσή της για τα προωθούμενα κυβερνητικά σχέδια που μιλούν για ένα ολοένα και μικρότερο πάρκο (από το Central Park  της Νέας Υόρκης, στο τρείς φορές μικρότερο Hyde Park του Λονδίνου) με χρήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν πληθώρα ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, εμπορίου, τουρισμού κλπ. και περιέγραψε χρήσεις συμβατές με τη λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου που θα μπορούσαν σύντομα να ξεκινήσουν με την προϋπόθεση ότι ο χώρος θα τεθεί άμεσα στη χρήση των πολιτών του λεκανοπέδιου.

Ο Αλέκος Αλαβάνος επισήμανε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει με την εκποίηση αυτής της δημόσιας έκτασης να πληρώσει τους τόκους ενός χρόνου του δανείου που συνομολόγησε με την Τρόϊκα, εξέφρασε την υποστήριξή της Ελεύθερης Αττικής στην προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο και τη διάθεσή του να στηρίξει στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου το ψήφισμα που θα καταθέσει η επιτροπή. Τόνισε μάλιστα το γεγονός ότι η υπόθεση του Μητροπολιτικού Πάρκου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η οποία δεν πρέπει να αφαιρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου