Σελίδες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η τέχνη στο δημόσιο χώρο

Την Παρασκευή 30/9, στις 7.00 μ.μ. σας καλούμε στην έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού που πραγματοποιείται από 1η Σεπτεμβρίου στο κτίριο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
·        -Θα παρουσιαστεί η εναλλακτική στην εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου  πρόταση  μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Σχεδιασμού ΕΜΠ, η οποία προβλέπει Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου με χρήσεις πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές.
·       - Θα γίνει συζήτηση με παρεμβάσεις καλλιτεχνών με θέμα την τέχνη στο δημόσιο χώρο σήμερα και τη σημασία της ως πηγής πολιτιστικού και οικονομικού πλούτου, για μια διέξοδο από την κρίση βασισμένη και στις καλλιτεχνικές δυνάμεις της  χώρας.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω έκτακτων κεντρικών εξελίξεων, συγκεντρώσεων και συγκοινωνιακών προβλημάτων, οι προγραμματισμένες  εκδηλώσεις για την Τετάρτη 28 /9 και  για Πέμπτη 29/9  («Μια εκδοχή», από την Θεατρική Ομάδα Roswitha και «GOLFLAND ?» της Νέλλης Ψαρρού) στο κτίριο Ξιφασκίας του πρώην αεροδρομίου Ελληνικό, αναβάλλονται για τον Οκτώβριο.
Η έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών στο κτίριο Ξιφασκίας συνεχίζεται κανονικά, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Λόγω έκτακτων κεντρικών εξελίξεων, συγκεντρώσεων και συγκοινωνιακών προβλημάτων, οι προγραμματισμένες  εκδηλώσεις   για την Τετάρτη 21 /9 και  για Πέμπτη 22/9 (θεατρικό- μουσικό δρώμενο του Μιχάλη Γαλαίου και προβολή ταινίας του Μάριου Νότττα) στο κτήριο Ξιφασκίας του πρώην αεροδρομίου Ελληνικό, αναβάλλονται για τον Οκτώβριο.

Η έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών στο κτίριο Ξιφασκίας συνεχίζεται κανονικά, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

                                                                                                                                Η Οργανωτική Επιτροπή

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «H υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού έχει σήμερα, μεγάλη σημασία»

Έτοιμος να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου ακόμα και με τη φυσική του παρουσία στο χώρο, δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο» με τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Παράλληλες εκδηλώσεις-14&15 Σεπτεμβρίου


Στα πλαίσια του «Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό», την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ., διοργανώνουμε παράσταση καραγκιόζη με το συμπολίτη μας Σωτήρη Βύνιο. Η παράσταση που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης έχει τον τίτλο «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη και η υπεράσπιση του Μητροπολιτικού Πάρκου».
«Ο λαϊκός μας ήρωας πρόκειται να δώσει και αυτός τη δική του μάχη για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πρ. αεροδρομίου ενάντια στη θέληση του Πασά, για πώληση του»!

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη Εκδήλωση με τον Μίκη Θεοδωράκη


Το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας προγραμματίζει για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μεγάλη εκδήλωση με κεντρικό ομιλιτή το Μίκη Θεοδωράκη στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Ξιφασκίας. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.  
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές : Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτη Πετράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση εικαστικών

Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα 130 Καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα του στο κτίριο ξιαφασκίας στο πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού.
Ώρες λειτουργίας, καθημερινές και Σάββατο 17:00 – 22:00, Κυριακές 12:00 – 22:00. 
ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ
Με Τραμ
Είσοδος από παραλιακή
2η στάση τραμ  Αγίου Κοσμά
Με ΙΧ
Από Αθήνα : Περνάμε τη πεζογέφυρα και στο πρώτο φανάρι στρίβουμε αριστερά. Βλέπουμε ένα μικρό φυλάκιο και εισερχόμαστε. Κατευθυνόμαστε με το αυτοκίνητο στο κτίριο της Ξιφασκίας όπου υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης .
Από Γλυφάδα : 170 μ. πριν την πεζογέφυρα στρίβουμε δεξιά  και εισερχόμαστε από το φυλάκιο εισόδου.