Σελίδες

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου


ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Σε συνέχεια των διαδικασιών που έχουν δρομολογήσει τους τελευταίους μήνες κυβέρνηση και τρόικα, κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή και προωθείται προς ψήφιση ένα απαράδεκτο σχέδιο νόμου για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Με το νόμο αυτό, προβλέπονται εντατικές χρήσεις και σκανδαλώδεις όροι δόμησης οι οποίοι, αν εφαρμοστούν, δίνουν την δυνατότητα στους επίδοξους επενδυτές να οικοδομήσουν στην συνολική έκταση των 6.200 περίπου στρεμμάτων, κτιριακές εγκαταστάσεις 3.500.000 περίπου εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, μετατρέποντας το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά σε ένα νέο πολεοδομικό κέντρο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ουσιαστικά σε μια «πόλη μέσα στην πόλη».
Ανάμεσα σε άλλα το σχέδιο νόμου προβλέπει τα εξής:
  • Περιέρχεται στην “Ελληνικό Α.Ε” η χρήση, η διοίκηση, η διαχείριση και η εκμετάλλευση της παραλίας του Αγίου Κοσμά και συγκεκριμένα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) και του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας, ακριβώς όπως έχει ήδη συμβεί με την έκταση του πρώην αεροδρομίου, για να παραχωρηθούν στην συνέχεια στους «επενδυτές».
  • Δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προσχώσεων στο θαλάσσιο μέτωπο όπου θα επιτρέπεται και η οικοδόμηση και ταυτόχρονα, παραχωρείται η παραλία , ο αιγιαλός, η θάλασσα και ο βυθός της στους επενδυτές. Ανάβει το πράσινο φως αφενός για να ανεγερθούν ουρανοξύστες και άλλες φαραωνικές κτιριακές κατασκευές, αφετέρου για να δημιουργηθούν τεχνητά νησιά και λιμενικές εγκαταστάσεις κατά τα πρότυπα του Dubai, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τη φυσιογνωμία των ακτών της Αττικής, τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το αστικό τοπίο.
  • Επιτρέπεται η ανάπτυξη κάθε είδους χρήσεων, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων τουριστικές εγκαταστάσεις, κέντρα διασκέδασης, γήπεδα γκολφ, εμπορικές χρήσεις μεγάλης κλίμακας, λιμενικές εγκαταστάσεις, θεματικά πάρκα, καζίνα, κατοικίες, ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Παράλληλα, όχι μόνο αγνοείται επιδεικτικά η παρουσία και η σημασία των υφιστάμενων χρήσεων κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, διοίκησης και μεταφορών, αλλά προγραμματίζεται η άμεση απομάκρυνσή τους από το χώρο και η μετεγκατάστασή τους , η οποία, πέραν των άλλων συνεπάγεται κόστος για το ελληνικό δημόσιο άνω του 1 δις ευρώ.
  • Προβλέπεται η δημιουργία ενός «Πάρκου» 2.000 στρ. που ούτε ενιαίο, ούτε κοινόχρηστο θα είναι και ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος του θα καταλαμβάνεται από κτιριακές κατασκευές και τεχνικές υποδομές.
  • Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί με τον πιο προκλητικό τρόπο για το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ενός δημόσιου και κοινόχρηστου Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου στο σύνολο της έκτασης, προσπαθεί να εξαγοράσει τους δήμους της περιοχής προσφέροντας μέσω του Πράσινου Ταμείου, ενός φορέα που η ίδια έχει πρακτικά ακυρώσει, ένα μέρος της υπεραξίας από την εκμετάλλευση του Ελληνικού.
  • Τέλος, επισημαίνεται ότι με τη λειτουργία του λεγόμενου «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού», συνδέονται δημόσια έργα υποδομής που προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ (Αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό κ.α), τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν όχι οι ξένοι «επενδυτές», αλλά οι ως συνήθως άγρια φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες.


Κατόπιν των όσων επισημαίνονται παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτη την κατάθεση στην Βουλή αυτού του νομοσχέδιου, το οποίο στο όνομα της «αξιοποίησης», προωθεί την εκποίηση της δημόσιας γης καθώς και την παραχώρησή της σε ιδιώτες για μακροχρόνια εκμετάλλευση και για το οποίο έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική (ΠΕΔΑ), επιστημονικοί φορείς (Τ.Ε.Ε, ΣΑΔΑΣ κ.ά), κοινωνικοί φορείς και κινήσεις πολιτών.

Καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να το καταψηφίσουν, διαχωρίζοντας την θέση τους από επιλογές που θα έχουν εξαιρετικά καταστροφικές κοινωνικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην Αττική.
Τους καλούμε επίσης να συνταχθούν μαζί μας στο αγώνα για τη δημιουργία ενός δημόσιου και κοινόχρηστου Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου με ήπιες δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωφελείς εγκαταστάσεις για όλους τους κατοίκους της Αθήνας!

Σημείωση: Η παρούσα επιστολή στάλθηκε ηλεκτρονικά σε όλους τους βουλευτές και κατατέθηκε στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στους ανεξάρτητους βουλευτές.


Ξεκινά την Τετάρτη 21/3 στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22/3 η συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου που αφορά την λεγόμενη «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού». H «Επιτροπή Αγώνα» καλεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 22/4, στις 6μ.μ., στον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη.

15 σχόλια:

  1. Οι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου πού είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην είσαι τόσο αρνητικός γιατί μερικοί μπορεί να υποστηρίξουν ότι έχετε αντίθετα οικονομικά συμφέροντα σε σχέση με την αξιοποίηση του Ελληνικού. Όσοι θέλουν μητροπολιτικό πάρκο μεγαλύτερο του Central Park είναι απλά γραφικοί είτε δεν έχουν πάει ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο πάρκο. ΒΤW, το πάρκο Α. Τρίτσης, που είναι το 1/6 του μεγέθους του πάρκου που ζητάτε να πραγματοποιηθεί, είναι ως επί το πλείστον άδειο. Δεν χρειάζεται, πιστεύω να αναφέρω την κατάσταση του.
    Η Αθήνα χρειάζεται επενδύσεις, clusters επιχειρήσεων και κυρίως όραμα. Dubai η Αθήνα δεν γίνεται και να το θέλατε, καθώς δεν πρόκειται να επενδύσει κανείς τόσο μεγάλα κεφάλαια στην Ελλάδα, όσο υπάρχει αυτή η λογική. Παρεμπιπτόντως το Dubai, από έρημο αμμόλοφων πλέον είναι η 8η πόλη σε επισκέψεις τουριστών (δεκαπλάσιος του πληθυσμού της). Παρόλα αυτά το έχετε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, ίσως εγώ είμαι ο περίεργος.

    Υ.Γ. Το σημείο που αναφέρει το θαλάσσιο μέτωπο με έκανε να γελάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://parkoellinikou.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html
      Στο παραπάνω λινκ θα βρείτε απάντηση.

      Διαγραφή
  3. Το Δυβαι αισθετικα ειναι οτι πιο κακογουστο και ασχημο για αμορφοτους νεο πλουτους, αυτο θελεις για την Αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Dubai είναι όντως μακρυά από τα αισθητικά πρότυπα όχι της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Στην Ευρώπη όμως υπάρχουν πολλά επιτυχημένα δείγματα αστικών αναπτύξεων που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Παρίσι, Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Ρότερνταμ. Και μιλάμε για χώρες με απείρως μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία απο την δική μας. Και πράσινο και επιχειρηματικά κέντρα διαθέτουν. Εμείς ακολουθήσαμε επί δεκαετίες ένα μοντέλο που καμία σχέση δεν έχει με αυτές τις αναπτύξεις. Δεκάδες απαγορεύσεις και περιορισμοί ισχύουν στην Ελλάδα και όμως δημιουργήσαμε ένα αποτυχημένο αστικό μοντέλο. Ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο, αρκεί να γίνει σωστά. Όσο για τους αμόρφωτους-νεόπολουτους δε ξέρω αν πάνε στο Dubai, ξέρω πολλούς όμως στην Ελλάδα που χτίζουν αντιαισθητικές μαιζονέτες σε βουνά και παραλίες στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την δημιουργία πολεοδομικού συγκροτήματος στην νευραλγική για την μετακίνηση αερίων μαζών περιοχή του Ελληνικού που τώρα ενώνει τον ορεινό όγκο του Υμητού με τον Σαρωνικό, το νέφος πάνω από το λεκανοπέδιο θα εγκλωβιστεί και θα μονιμοποιηθεί. Ένας θάλαμος αερίων για τους πολίτες του λεκανοπέδιου και θαλασσινό αεράκι για τους εκλεκτούς της Τρόικας και των αλητοτραπεζιτών στην νέα πόλη του τέως Ελληνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι ανοησίες φοβισμένου άτολμου ελληνάρα που φοβάται το πρωτοποριακό και το σύγχρονο - αν υπάρχει ευαισθησία σχετικά με το πράσινο ας πιάσουν να ξερά τους οι γύρω Δήμοι (τρομάρα τους) και ας αναδασώσουν (και καθαρίθσουν απο μπάζα, πεταμένα στρωματα και άλλες σαβούρες) τον Υμμητό μαζί με τους δημότες τους για να έχουμε και να βλέπουμε πράσινο πάνω απο τα κεφάλια μας. ¨οσο για τους καταπατητές και εμπρηστές, κανείς από αυτούς που κελαηδάνε (και καλά) για "ξεπουλήματα" και άλλες ανοησίες, δεν έκανε ΠΟΤΕ τίποτα και ΠΟΤΕ δεν οργάνωσε κάποια εξτρατεία εναντίων τους. Τώρα που υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάτι αξιόλογο για την Αθήνα και να μπει στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων μητροπόλεων, αυτοί παραληρούν σκεπτόμενοι κατσικούλες και λαχανόκηπους. Κάτι σαν "Ελληνες Ταλίμπάν" ενάντια στην πρόοδο (που θα δώσει και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας). Οπως οι Ταλιμπάν θεωρούσαν "μυάσμα" την πρόοδο και το να πηγαίνουν οι γυναίκες σχολείο για να μορπφώνονται ή να δείχνουν το πρόσωπό τους, κρατώντας τον Αφγανιστάν 500 χρόνια πίσω απο τον υπόλοιπο πλανήτη, ετσι και Οι Δήμοι Ταλιμπάν στα νότια της Αθήνας πουλάνε "εξυπνάδες" και τριτοκοσμικό φανατισμό για να καλύψουν την ανικανότητά τους να σουλουπώσουν τις πόλεις τους και να πρασινίσουν το Υμμητό. Επίσης ας μην ξεχναμε το παραδειγμα με το νεο μουσείο Ακρόλης. Ακόμα υπάροχυν απο το 2006-2007 σιτοσελίδες φανατικών ταλιμπάν εναντιον της ανέγερσής τους. ΟΙ εν λόγω ελληναρες ταλιμπαν θεωρούσαν ότι το μιζερο πετρινο κτιριακι πάνω στην Ακρόπολη όπου όλα τα εκθεμετα ήταν στοιβαγμενα το ενα πανω στο αλλο σε αιθουσες που σταζανε απο υγρασία ήταν καλύτερο απο το "έκτρωμα" της πόλης - δηλάδη το νεο Μουσείο. Μάλιστα οι ταλιμπάν θυεωρούσαν ότι θα κατεστρεφε την εικόνα τηε γύρω περιοχής. Ασχετα αν οι γύρω περιόχη είχε τρισάθλιες πολυκατοικίες που ευτχώς κατεδαφίστηκαν. Σήμερα όλος ο πλανήτης βλέπει το τελειο αποτέλεσμα και όλοι οι έλληνες το καμαρώνουν και πάνε ακ΄πομα και για καφε και για φαι εκεί και για βόλτα. Μια ανάσα στο κέντρο της πόλης. Αν είχε επικρατήσει η αποψη των ταλιμπάν τώρα εκει θα υπήρχε μονο αστική μιζέρια της δεκαετίςα του 1970. Ετσι λοιπόν και οι Δήμοι Ταλιμπάν θα χάοσυν το παιχνίδι στο τελος. Το Ελληνικό και πάρκο θα γίνει και ουρανοξύστες θα έχει και εξνοδοχει και εμπορικά κεντυρα και θα στολίζει τα διαφημιστικα έντυπα της ευρύτερης Αθήνας (πέρα απο την Ακρόπολη) με χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο. Οι Δημαρχοι ταλιμπαν τότε θα έονο λουφαξει μες την ντροπή τους (ποπως και οι άσχετοι που πολέμησαν το Μουσειο Ακρόπολης)γιατί ο κόσμος θα έχει δει τι κακό θα μας κάνανε παρολίγο. Κρυφά μέσα τους (αλλο αν ανοιχτα δεν θα το παραδεχτουν ποτέ) ακόμα και αυτοί οι δήμαρχοι που ΠΟΤΕ δεν κάνανε κάτι για τον δυσμοιρο Υμμητό, θα θαυμάζουν το νέο Ελληνικό και θα πρασινίζουν απο το κακό τους που δεν είχαν οι ίδιοι το όραμα εξαρχής για κάτι τετοιο. ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗς ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙς ΔΙΚΕς ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΤΟΤΗΤΕΣ...είναι ευκολότερο γι αυτούς να απορριπτουν κάτι με πολλά μπλα μπλα και δραματα παρα να κανουν εργο της προκοπης μεσα στα όρια των δήμων τους...ετσι, με την απόρριψη καλύπτουν την ανικανότητά τους ως δήμαρχοι σε βασικά πρακτικά θέματα καθημερινότητας και πάνε να τραβήξουν την ποροσοχή του κόσμου με ψωρο-αντιδράσεις για το Ελληνικό και να το παίξουν και "ηρωες" από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Έλα εντάξει μεταξύ μας...Είσαι από αυτούς που θα φάνε κανα ξεροκόματο από την πώληση της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.Κακομοίρη νεοέλληνα χάνεις το δάσος για το δέντρο...Αλήθεια,σε μια ελληνική οικονομία που καταρρέει,οι ουρανοξύστες θα λειτουργούν ως καταφύγιο για τα πτηνά ή θα είναι ΔΩΡΟ(όπως και πολλά άλλα)στους ξένους?
      ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!

      Διαγραφή
  6. Φοβερά επιχειρήματα τα παραπάνω....Μπράβο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τάσος από Γλυφάδα22 Μαρτίου 2012 στις 7:21 μ.μ.

    Σε όσους θέλουν να γίνει όλο το Ελληνικό πάρκο, έχω να κάνω μια ερώτηση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στον Εθνικό Κήπο ή σε κάποιο άλλο πάρκο και αράξατε πάνω στο γρασίδι; Η Αθήνα δεν είναι Λονδίνο. Ο Έλληνας έχει συνδυάσει τη βόλτα με παραλία, ή έστω βουνό το χειμώνα. Τα πάρκα είναι έξω από την ελληνική κουλτούρα, μένουν έρημα, γι' αυτό και μαζεύουν αλητεία. Με τόσες παραλίες στην Αττική, οι ανάγκες για βόλτα είναι καλυμμένες! Ο χώρος αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί για πράγματα που μας λείπουν. Κατοικίες έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες απούλητες. Αυτό που δεν έχουμε είναι ένα επιχειρηματικό κέντρο με ουρανοξύστες, όπως όλες οι πόλεις που σέβονται τον εαυτό τους. Το ιδανικό θα ήταν βεβαίως αυτό να γίνει στο κέντρο της πόλης, όπως στη Φρανκφούρτη, αλλά αυτό αποκλείεται λόγω του κολλήματος των αρχαιολόγων με την Ακρόπολη! Το Ελληνικό είναι θαυμάσια θέση για μια τέτοια συστάδα ουρανοξυστών, αφού θα είναι φάτσα στη θάλασσα και θα φαίνονται από τα πλοία που πηγαίνουν από τον Πειραιά στα νησιά. Έτσι οι τουρίστες που φτάνουν θα έχουν την αίσθηση ότι ήρθαν σε πόλη και όχι σε κατσικοχώρι. Βεβαίως πίσω από τους ουρανοξύστες ο χώρος θα είναι ελεύθερος! Επίσης από τη μία πλευρά του χώρου του πρώην αεροδρομίου θα πρέπει να περάσει οπωσδήποτε ο αυτοκινητόδρομος που θα κατεβαίνει από τον Υμηττό. Επιπλέον το μετρό από το Ελληνικό θα πρέπει να συνεχίσει προς την παραλία, αφού πρώτα γίνει ένας σταθμός στο τεράστιο πάρκινγκ μπροστά από τον πρώην ανατολικό αεροσταθμό για park + ride.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ουρανοξύστες τί ακριβώς θα στεγάζουν?Κατοικίες(χιλιάδες απούλητες)?Μαγαζιά(χιλιάδες ξενοικίαστα)?Επιχειρήσεις(χαχα εδώ γελάνε)?Το Ελληνικό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως συνέχεια του Golf,για περισσότερο πράσινο στο λεκανοπέδιο,και ως ένα μεγάλο θεματικό πάρκο.Δεν χρειαζόμαστε τσιμέντο,η Ελλάδα δεν θα μειώσει το χρέος πουλώντας γή που ανήκει στους πολίτες.Αλήθεια γι'αυτούς που αναγκαστικά απαλλοτρίωσαν τις κατοικίες τους προκειμένου να επεκταθεί το αεροδρόμιο τί γίνεται?

      Διαγραφή
  8. Δεν με κατανοήσατε μάλλον, ποτέ δεν είπα ότι είμαι υπέρ της αρχιτεκτονικής αισθητικής του Dubai. Είπα, ότι η Αθήνα δεν δύναται να συγκρίνεται με το Dubai, για διάφορους λόγους. Η Ελλάδα και η Αθήνα έχει τις ιδιαιτερότητες της, που δεν συμβαδίζουν με αυτές τις χώρες. Παρόλα αυτά, μπορεί να παραδειγματιστεί από άλλες δυτικές χώρες (βλ. Λονδίνο, Παρίσι, κτλ) που έχουν ιστορικά κέντρα (μεγαλύτερα σε μέγεθος) ομοιογένεια αρχιτεκτονικής, αλλά δεν μένουν στάσιμοι. Εκμεταλλεύονται οργανωμένα ότι μπορούν, η ανάπτυξη δεν έρχεται ακάλεστη. Νομίζω πως πλέον η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να συνεχίσει να παραμένει αδρανής, δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι το έχουμε ανάγκη. Αυτό δεν το λέω μόνο λόγο της σημερινής κατάστασης, πολλοί τα έλεγαν προ οικονομικής κρίσης ότι η Ελλάδα χρίζει αλλαγής πορείας.
    Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην έχετε συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η "τσιμεντοποίηση" της Αθήνας οφείλεται κυρίως στον απλό Αθηναίο πολίτη, ο οποίος μέσω του θεσμικού πλαισίου που αφορούσε την οικοδομή, εκμεταλλεύτηκε, νομίμως είτε παρανόμως, τον χώρο που είχε όσο πιο πολύ μπορούσε χωρίς να ενδιαφέρεται για τον περιβάλλοντα χώρο και γενικότερα κοινωνία του. (Πανελλαδικό φαινόμενο, αναφέρω την Αθήνα διότι είναι η πρωτεύουσα της χώρας). Είμαι σίγουρος ότι το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν πρόκειται να γίνει πάρκο σε όλη την έκταση του, τώρα αν καταλήξει και γίνει μια μικρή πόλη με διώροφες κατοικίες ίσως να φταίμε και εμείς που εναντιωνόμαστε στις δήθεν "φαραωνικές" κατασκευές. Το κράτος μας δεν είναι και από τα πιο αξιόπιστα, οπότε φοβάμαι ότι τα Χ τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να ανεγερθούν για να είναι οικονομικά ανταποδοτικό το έργο θα είναι είτε σε ύψος είτε σε εμβαδόν. Πιστεύω ότι λόγω των αντιδράσεων θα είναι ευκολότερο για τους αρμόδιους πολιτικούς να πράξουν την πρώτη περίπτωση.
    Άποψη μου είναι ότι η Αθήνα δεν αντέχει άλλα μεσαίου μεγέθους κτίρια.

    Υ.Γ. Ίσως η Landmark αρχιτεκτονική δεν είναι τόσο κακή, αυτή μένει για τις επόμενες γενεές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το ότι η landmark αρχιτεκτονική μένεις για τις επόμενες γενεές...επίσης βάζει για τα καλά μια πόλη στο χάρτη των Μητροπ΄9ολεων του πλανήτη και δνε την αφήνει να μείνει στο περιθώριο των "περιφεριακών" σχετικά αδύναμων πόλεων χωρίς οραμα και χωρίς ιδιαίτερο μέλλον. Εξάλλιυ και το συγκρότημα πάνω στην Ακρόπολη ακριβώς αυτόν τον σκοπό είχε. ΚΙαλύτερα που έγινε έτσι και δεν αφήσανε τον βράχο να γίνει βοσκότοπος για πρόβατα και κατσικούλες

      Διαγραφή
  9. Ασ υπάρξει οποιουδήποτε τύπου ανάπτυξη παρά αυτό το φρικαλέο αίσχος που έχουμε υποστεί επι σειρά ετών οι κάτοικοι της περιοχής το οποίο φαίνεται ότι ευχαριστεί κάποιους.

    Είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε οι αγώνες να είναι στην κατεύθυνση κατασκευής λίγων κτιρίων 20-40 ορόφων που θα εξασφαλίσουν και χρηματοδοτήσουν ένα πολύ μεγαλύτερης κλίμακας πάρκο.

    Αυτό αποτελεί ρεαλιστικό και πραγματικά οικολογικό στόχο όπωσ συμβάινει σε όλο τον κόσμο από το Λονδίνο και Παρίσι έως τη Σεούλ και την Κωνσταντινούπολη. Εμείς κύριοι γιατί αποτελούμε εξαίρεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δύο ενδιαφέροντα αρθρα που θα πρέπει οι ανίκανοι δημαρχίσκοι και "εξω-καρδιά ψευτο-Ζορμπάδες" των νοτίων προαστίων (για τους οποίους ο 21 ος αιώνας δεν έχει καν ανατείλει) να διαβάσουν. Θα απαλύνει και τον πόνο τους γιατί στο τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ και θα γίνουν ρόμπες όταν τελειώσει η μεγαλοπρεπής επένδυση στο Ελληνικό που θα την θαυμάζουν σε όλον τον κόσμο. ΟΙ δημαρχίσκοι της πεντάρας τότε θα κρύβονται ως γραφικοί καραγκίωζηδες του παρελθόντος όπως συμβαίνει και μερικά ανθρωποειδή που παρ'ολίγο να μην αφήσουν να γίνει το "τερατώδες εκτρωμα" νεο Μουσείο της Ακρόπολης. Οπώς τους κατάπιε η ιστόρια σαν γραφικούς ηλίθιους το ίδο θα συμβεί και με αυτούς τους παρωχημένους που εναντιώνονται στην επένδυση του Ελληνικού. ¨Ολος ο κόσμος και ο Ελληνισμός που θέλει πρόοδο έξέλιξη και δημιουργία θα βρεθεί μπροσυτά σε αυτούς τους γραφικούς καραγκιωζάκους. Για τιμωρία πρέπει να τους βάλουμε ισόβια κάτεργα για την δενδροφυτευση του Υμηττού ότα ν σε αυτό το πραγματικά τεράτώδες θέαμα του καμένου όρους κανουν τους κινέζους, παναθεμά τους

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8749

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=13750

    ΑπάντησηΔιαγραφή