Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στηρίζει τον αγώνα για το Ελληνικό ο D. Harvey

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής γεωγραφίας David Harvey, βρέθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2012 στο Ελληνικό για να ενημερωθεί για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ.Κοσμά.
Επισκέφτηκε την πλαζ και το Αθλητικό Κέντρο του Αγ.Κοσμά, περιηγήθηκε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τον ελαιώνα, και τέλος επισκέφτηκε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τον Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό.
Στη συνάντησή του με το Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, καθώς και για τις δράσεις αντίστασης που αναπτύσσονται από την αυτοδιοίκηση, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής και γενικά την τοπική κοινωνία. Επίσης ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για να απαλύνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους πολίτες, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το "κίνημα της πατάτας" και τις προσφυγές για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Δήμου απέναντι στις πιέσεις για ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και μοιράστηκε με το Δήμαρχο τις σκέψεις του για το πώς ο αγώνας αυτός μπορεί να δυναμώσει.
Ο David Harvey είναι διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και έχει γράψει εκτενώς για θέματα που άπτονται της πολιτικής οικονομίας της παγκοσμιοποίησης, της αστικοποίησης και της πολιτισμικής αλλαγής. Στο τελευταίο του βιβλίο "Εξεγερμένες πόλεις: από το δικαίωμα στην πόλη στην αστική επανάσταση" ("Rebel cities: from the right to the city to the urban revolution", Verso 2012) συζητά για τις πόλεις ως βασικές εστίες πολιτικών επαναστάσεων, όπου αναπτύσσονται βαθύτερα ρεύματα κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου