Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Ελληνικό: Αξιοποίηση για ποιόν;»

Ημερίδα με θέμα «Ελληνικό: Αξιοποίηση για ποιόν; » πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο ολυμπιακό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού με διοργανωτές τους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνέντευξη τύπου διοργανωτών ημερίδας για το Ελληνικό (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στα γραφεία του ΤΕΕ συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου με θέμα «Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου».

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου»


Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην ημερίδα με θέμα: «Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου», που οργανώνουν οι Δήμοι, Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τι προτείνουμε για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού


Το τελευταίο διάστημα, σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, προωθείται με βάση το μνημόνιο που υπέγραψαν οι κυβερνώντες με την τρόικα, ένα απαράδεκτο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας. Στα πλαίσια αυτά, εξέχουσα θέση κατέχει και η παραχώρηση σε ξένους και ντόπιους ιδιώτες για μακροχρόνια εκμετάλλευση δημόσιας γης 6.200στρ., που περιλαμβάνει το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, το Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Κέντρο και την παραλία του Αγίου Κοσμά, συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού αλλά και του υποθαλάσσιου χώρου, για την δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, κέντρων διασκέδασης, καζίνου, εμπορικών κέντρων, πολυτελών κατοικιών και άλλων κτιρίων συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.760.000τ.μ (!).

Νέα δενδροφύτευση στον Ελαιώνα του Ελληνικού


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 31/3 η νέα δενροφύτευση στον "Ελαιώνα"  του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που οργανώθηκε απο τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, την "Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού", τον "Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό" και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό "Βλαστό".