Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Σήμερα 27 Ιουλίου 2016, προβήκαμε σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, στην οδό Μητροπόλεως 5 στο Σύνταγμα.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, μέσα από μια διαδικασία παράνομη και σκανδαλώδη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ,

-προχωρούν στην εκποίηση του Ελληνικού στον Λάτση ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το εξευτελιστικό τίμημα της ιδιωτικοποίησης καθώς και σειράς παραβάσεων που έγιναν στο "διαγωνισμό" παραχώρησης και την περιβαλλοντική νομοθεσία. -υπογράφουν τροποποιητική σύμβαση την οποία παρουσιάζουν ως επίτευγμα, ενώ δεν αλλάζει την ουσία της σύμβασης που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία κατάγγελλαν σε όλους τους τόνους και προσπαθούν να την νομιμοποιήσουν μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα εξαπάτησης των πολιτών, ότι δήθεν οι «επενδυτές», ο Λάτσης και κάθε όμοιός του, όλοι αυτοί που ληστεύουν το πλούτο του λαού μας δεκαετίες τώρα, θα φέρουν την ανάπτυξη και θα δώσουν δουλειά στους ανέργους.


Στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ότι υπάρχουν δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την απάτη τους και αντιστέκονται.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που δέχονται καθημερινή πλύση εγκεφάλου και τους λέμε ότι αν υλοποιηθούν τα σχέδια Λάτση οι αρνητικές συνέπειες θα είναι μεγάλες, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, σε βάρος των δικαιωμάτων τους, σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών - εμπόρων, σε βάρος των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει άλλη λύση προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και όχι των ολίγων.

Η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, πολιτισμού αρχαίου και σύγχρονου, περιβάλλοντος χερσαίου και θαλάσσιου, αθλητισμού λαϊκού και αγωνιστικού, άλλων κοινωφελών, εναλλακτικών και συνεργατικών χρήσεων, διεθνούς εμβέλειας, με λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορεί να αποτελέσει ένα υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, ένα χώρο δημιουργίας πλούτου υλικού και πνευματικού που θα διαχέεται στο λαό και τη νεολαία.

Είναι εφικτό και αξίζει να παλέψουμε για αυτό, αντί να δεχτούμε την πρόταση της τσιμεντοποίησης, της δημιουργίας μιας νέας, εν μέρει ιδιωτικής πόλης, με χιλιάδες πολυτελείς κατοικίες, Mall, ουρανοξύστες, καζίνο, νέους αποκλεισμούς στην παραλία και γενικότερα στο δημόσιο χώρο.

Διεκδικούμε να ακυρωθεί η σύμβαση και όλη η διαδικασία παραχώρησης του Ελληνικού στον Λάτση, για να μείνει ζωντανή η δυνατότητα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.



Ο αγώνας συνεχίζεται.
------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ  

Στην κατάληψη παρευρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής Γιώργος Γαβρίλης και Παναγ. Αθανασιάδης, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος κ.α.

 ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.  


Ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π. Σ. της ΛΑ.Ε. παρευρέθηκε σήμερα, μαζί με πολλά στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε., στην συμβολική κατάληψη των γραφείων της Ελληνικό Α.Ε., από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό, ως πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση και σε όσους κρύβονται πίσω του.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε από το χώρο της κατάληψης την παρακάτω δήλωση:

“Το ξεπούλημα του Ελληνικού έναντι χαριστικού εξευτελιστικού τιμήματος αποτελεί μέγα εθνικό έγκλημα, μέγα περιβαλλοντικό έγκλημα και βεβαίως ένα μέγα σκάνδαλο με πελώριες πολιτικές και ποινικές διαστάσεις.

Είμαστε στο πλάι της Επιτροπής Αγώνα για τη διάσωση του Ελληνικού, προκειμένου να αποτρέψουμε και να ματαιώσουμε το ξεπούλημα του Ελληνικού με στόχο να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής και τους πολίτες της Αττικής ως μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Όσοι προχωρήσουν στο ξεπούλημα του Ελληνικού να γνωρίζουν ότι θα έρθει γρήγορα η ώρα που θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για το μέγα έγκλημα τους.”
ΔΗΛΩΣΗ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.  
"Η Πλεύση Ελευθερίας θα υπερασπισθεί τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά που αυτή τη στιγμή δεν ιδιωτικοποιούνται, ξεπουλιούνται ή και χαρίζονται. Και το κάνουμε σε δυο επίπεδα: το κάνουμε και στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής δράσης του κόμματος και του κινήματος, το κάνουμε και σε ένα επίπεδο κινηματικό με την πρωτοβουλία «ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους» που πήραμε η οποί δεν θέλει αν είναι στενά κομματική αλλά αντίθετα απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και κινηματικές δυνάμεις που θέλουν να αντισταθούν συνολικά στην μετατροπή του ΟΧΙ στα ΝΑΙ και μέσα σε αυτή τη μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ είναι και το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό, που είναι μια πρωτοβουλία κινηματική προχώρησε σε μία δράση διεκδίκησης, έκανε κατάληψη στα γραφεία της Ελληνικό ΑΕ  και καλεί σε συνέντευξη τύπου. Εμείς στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και αυτήν την ενεργό διεκδίκηση, θα στηρίξουμε αυτή την διεκδίκηση της δημόσιας περιουσίας με όλα τα μέσα, εννοώ και τα νομικά, το κυρίαρχο, όμως, που θέλω να πω και να υπογραμμίσω είναι, πρώτον, ότι ο κύριος Πιτσιόρλας με βάση τη συνεδρίαση διορισμού του δεν νομιμοποιείται ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να προβεί σε καμμία από τις εκποιήσεις στις οποίες προβαίνει, διορίστηκε τότε για δυο μήνες."
Γιώργος Γκόντζος: Έχει μια κόντρα με τον κύριο Σκουρλέτη βλέπω, έτσι;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν νομίζω ότι έχουνε κόντρα, όχι όχι. Αυτά είναι θεατρινισμοί για να καταναλώνεται το δημόσιο ενδιαφέρον. Η αρμοδιότητά του, λοιπόν, τότε μόνο για ένα δίμηνο και μόνο για την υπόθεση του Ιπποδρόμου, του ΟΔΙΕ και το δεύτερο το οποίο θέλω να πω ρητά, το έχω πει πάρα πολλές φορές στη Βουλή είναι ότι αυτό το σκάνδαλο, αυτό το διαρκές σκάνδαλο ξεπουλήματος και, μάλιστα, της εξοικονόμησης ενός μόνο ενδιαφερομένου για κάθε περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, είναι χαρακτηριστικό ότι στον κύριο Λάτση έχει επιλεγεί να δοθεί το Ελληνικό εδώ και χρόνια, έχει καταγγελθεί αυτό ξανά και ξανά από εκείνους που σήμερα το χαρίζουν μετά βαΐων και κλάδων. Για αυτήν την διαδικασία, λοιπόν, υπάρχουν ανοιχτές και δικαστικές και εισαγγελικές έρευνες δεν μπορεί κανένας λεγόμενος επενδυτής να προφασισθεί ότι είναι καλόπιστος. Γνωρίζουν όλοι ότι μιλούμε για μία αντισυνταγματική διαδικασία, παράνομη και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο και αυτό συνιστά αυτοτελώς όχι μόνο λόγω ακύρωσης αυτών των δικαιοπραξιών αλλά και αναζήτησης όχι μόνο ευθυνών αλλά και αναζήτησης αποζημίωσης από το ελληνικό δημόσιο, εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου από μία Κυβέρνηση, βέβαια, η οποία θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου